Historiaa

Tarina siitä, kuinka yksi asia johti toiseen.

Vanaha Navetta on rakennettu 1953 ja toiminut lypsykarjatilana vuoteen 1999 saakka.  Tilan nykyiset omistajat Elina ja Markku ostivat tilan Markun vanhemmilta vuonna 1993. Kuitenkin pian tilan ostamisen jälkeen tuotantoa alettiin kasvattaa rakentamalla uusi ja nykyaikaisempi navetta, joka valmistui 1999. Vanha navetassa kasvatettiin hiehoja  vuoteen 2002 saakka.

Vanha navettarakennus oli tyhjillään vuoteen 2012 asti, jolloin Markku alkoi suunnitella navetan yläkerran kunnostamista juhlatilaksi omiin 50-vuotissyntymäpäiväjuhliinsa.  Yläkerta kunnostettiin, ja juhlat juhlittiin vuonna 2013. Juhlien jälkeen tiloja on kunnostettu juhlatilakäyttöön jatkuvasti lypsykarjatilan hoitamisen ohessa. Navettaa on rakennettu pääosin oman perheen voimin kierrätysmateriaaleja hyödyntäen.

Vuonna 2015 isäntäparin tuttu basisti kysäisi, olisiko navettaan mahdollista päästä soittamaan joskus bändin kanssa. Silloin heräsi ajatus , että tiloja voitaisiin käyttää myös esiintymistilana.  Yläkertaan rakennettiin esiintymislava ja navetalle hankittiin liiketoimintaan tarvittavat luvat. Tila sai viralliseksi nimekseen sen, millä sitä oli totuttu kutsumaan, eli ”Vanaha Navetta. ”Ensimmäinen asiakasilta järjestettiin 2016 ja illasta saatu positiivinen palaute herätti ajatuksen siitä, että tiloille voisi olla kysyntää laajemminkin.

Ensimmäisen illan innoittamana toimintaa alettiin kehittää ja kiinnostus tiloja kohtaan kasvoi niin, että vuonna 2018 tilojen vuokraaminen juhliin ja muihin tilaisuuksiin alkoi. Vanahan Navetan toimintaa on kehitetty pikkuhiljaa päätyön ohessa, ja kehittäminen jatkuu edelleen!